HOKUTORYU JU-JUTSUN HISTORIA

SOKE AUVO NIINIKETO 10dan

HOKUTORYU JU-JUTSUN on kehittänyt SOKE AUVO NIINIKETO 10dan. Soke Niiniketo toi ju-jutsun suomeen vuonna -77 jolloin hän aloitti kurssitoiminnan Helsingissä. Vuonna 1979 Niinketo suoritti mustan vyön (1dan).

Soke Niiniketo on merkittävä vaikuttaja Suomen turvallisuus alojen koulutuksessa ja kansainvälisesti arvostettu kamppailukouluttaja. Niinpä suomalainen HOKUTORYU ju-jutsu tunnetaan kansainvälisessä ju-jutsu maailmassa erittäin tehokkaana, monipuolisena ja realistisena taistelutaitona.

Auvo Niinikedolle myönnettiin 9dan vyönarvo ja SOKEn arvonimi (tyylisuunnan pää) vuonna 2007 jolloin suomen ju-jutsu täytti 30 vuotta.

Soke Niinikedolle myönnettiin 10dan 8.3.2014.

Soke Niiniketo on ollut tuomassa Suomeen lajeja kuten potkunyrkkeily (jossa hänellä 6dan), brasilialaisen ju-jutsun (bjj) ja viimeisimpänä venäläisen sambo-painin.

HOKUTORYU JU-JUTSU on kehitetty perinteisestä japanilaisesta ju-jutsusta länsimaalaiseen ajatteluun sopivaksi, kuitenkin säilyttäen ju-jutsun keskeiset periaatteet.                           

Perustekniikoita ovat lyönnit, potkut, heitot, lukot ja erinlaiset vapautumis- ja kuljetustekniikat. Jokaisessa harjoituksessa tehdään tekniikkaharjoitusten lisäksi lihaskunto-, koordinaatio- ja kehonhallintaharjoitteita. Itsepuolustuksen lisäksi Hokutoryu ju-jutsusta saa hyvän, monipuolisen ja haastavan kuntoiluharrastuksen.

Itsepuolustus- ja kuntoilulajina Hokutoryu ju-jutsu on kasvattanut suosiotaan naisten ja nuorten keskuudessa ja heidän osuus harrastajista on nousussa.

Suomessa harrastettavien kamppailutaitojen joukossa Hokutoryu ju-jutsu on vakiinnuttanut asemansa, ja kuuluu suosituimpien lajien joukkoon. Hokutoryu ju-jutsu onkin levinnyt voimakkaasti; Suomessa harrastetaan 46 seurassa sekä useissa suljetuissa varuskuntien ja poliisien klubeissa. Hokutoryu on levinnyt voimakkaasti myös mm. Venäjälle ja Baltian maihin sekä Iraniin, Ecuadoriin ja Yhdysvaltoihin.

Tyylisuunnan japaninkielisellä nimellä halutaan osoittaa kunnioitusta ju-jutsun synnyinmaata Japania kohtaan. Hokutoryu ju-jutsu on hyväksytty kaikissa isoissa kansainvälisissä järjestöissä omaksi tyylisuunnakseen; tyylisuunnalla on oma vyöjärjestelmä, joka hyväksytään kaikkialla. Lisäksi lajin harrastajat kantavat oman tyylisuuntansa tunnusta, punaista kärjellään seisovaa kolmioita.

 

Muita suomalaisia HOKUTORYU vaikuttajia.

 

HANSHI TIMO HIRVONEN 8dan
HANSHI RISTO VÄNTÄR 8dan
SHIHAN KIMMO TENHUNEN 7dan

Kirjoita uusi kommentti: (Napsauta tästä)

123kotisivu.fi
merkkiä jäljellä: 160
OK Lähetetään.
Katso kaikki kommentit

| Vastaa

Uusimmat kommentit

31.08 | 20:24
Hinnasto on saanut 3
Tykkäät tästä sivusta
Hei!
Kokeile tehdä oma kotisivu. Minäkin tein! Se on helppoa ja sitä voi kokeilla ilmaiseksi
ILMOITUS